Els Aiguamolls de l'Empordà


Tot i que ja hem visitat els Aiguamolls en diferents ocasions, aquesta setmana hem pogut participar en una activitat guiada per un ambientòleg.
Després de fer-nos una bona introducció a la història i les característiques de l'hàbitat, hem fet una caminada des del Centre El Cortalet fins a l'observatori Senillosa, unes torres on antigament es deixava assecar l'arròs i des d'on ara es pot gaudir d'una vista panoràmica de tot l'Empordà. Tot fent parada  als diferents observatoris per observar ocells amb l'ajut de les guies i els prismàtics, hem vist cabussets, ànecs coll verd, ànecs cullerot, gavians argentats, cigonyes, martinets blancs, bernats pescaires... i també un grup de daines!
Després  hem fet l'activitat Tots a la bassa! on hem pres mostres de l'aigua de la bassa i hem pogut identificar els diferents tipus d'algues, larves, cucs i insectes que hi viuen.
Ens han parlat de les migracions, dels diferents hàbitats que podem trobar als Aigugamolls i dels tipus de    relació que s'estableixen entre les diferents espècies d'animals. Ha estat un dia fantàstic!


 













Entradas populares de este blog

Taller de Química al Caixa Fòrum

El mon de la cèl·lula. Caixa Fòrum